Een paar weken terug belandden wij weer eens rond etenstijd bij onze beste vrienden en we besloten een pizza te halen bij de supermarkt. Dit was de dag dat ik de lekkerste diepvriespizza ooit leerde kennen.
Gaia is mijn mede-podcasthost van Dit is dertig, de podcast waar we al ruim 5 jaar lief en leed delen. En Gaia is voor 75% Italiaans, wat zich niet alleen vertaalt in een mening, die waar mogelijk luid verkondigd wordt, maar ook in kennis van en een diepgewortelde liefde voor Italiaans eten.
En als Gaia je een diepvriespizza (of all things) aanraadt, dan weet je dat het goed zit.
De allerlekkerste pizza
De lekkerste pizza uit de supermarkt is die van Crosta e Mollica. De vertaling van die naam is Korst en Kruim. De korst spreekt voor zich, kruim herken je als de binnenkant van een brood bijvoorbeeld. Nou, zowel de korst als het kruim zijn goddelijk lekker van deze pizza’s. De pizzabodem is gemaakt met zuurdesem. Zo lekker!
Er zijn een paar smaken, en normaal gesproken word ik niet warm of koud van een pizza Margherita, maar deze is zo smaakvol dat het wél een topkeuze is. De andere smaak die we vaak kiezen heet Bosco en heeft champignons, truffel en een romige saus met knoflook.
Heerlijke volle smaken en een zuurdesem pizzabodem! Dus als ik een pizza in de oven schuif, dan is het deze: oprecht genieten!
De Crosta e Mollica-pizza is qua prijs niet per se voor de faint-hearted, maar als je niet elke week pizza night hebt zou ik zeggen: probeer het eens. En, ze zijn nog weleens in de aanbieding bij de AH.
Buon appetito 🙂