Bloemstuk met gedroogde bloemen – LEGO Icons 10314

LEGO voor volwassenen is toch een droom die uitkomt? Ik ben van het slag mensen dat zelf echt geen LEGO-creaties bedenkt, maar die een soort ASMR-achtige ervaring heeft als een LEGO-set helemaal volgens het boekje in elkaar geklikt is. Love. It.

Twee jaar terug spotte ik bij een vriendin een boeket LEGO-bloemen en my god, liefde op het freakin’ eerste gezicht. Vorig jaar gaf Sinterklaas mij het boeket en dit jaar kreeg ik het bloemstuk met droogbloemen in den juten zak.

Ook lekker om een van de grootste cadeaus van de stapel te mogen uitpakken. Dan kan je 38 zijn, but still.

De inhoud van de doos

Hoe gelukkig word je als er niet 3, niet 4, niet 5, maar niet minder dan 7 zakjes met LEGO-stukjes en 2 boekjes uit de doos rollen als je ‘m omkiepert?

Genieton.

Ophangen, kan gewoon

Je begint met een soort basisplaat, waar je alle bloemen en plantjes op vast gaat maken. Het leuke is dat er een ophangsysteem in verwerkt zit.

Zakje 1 & 2 en de pearl millet

Na zakje 1 (de basisplaat) en 2 heb je al een aantal ontzettend leuke delen van het droogbloemenstuk gemaakt. Kijk die leuke witte bloemetjes en de crèmekleurige parelgierst (ik heb pearl millet gegoogeld, no worries). Dat je elementen uit je LEGO-jeugd herkent is hartverwarmend. Daarover later nog iets toffers!

Zakje 3 en de trip down memory lane

In zakje 3 zit die ene echte grote bloem die zo opvalt. Ik vergelijk het maar met een gerbera. Die is natuurlijk echt de blikvanger. Maar de echte ster van de show…

… zijn de oranje mini-cosmea’tjes 🤍 die zijn gemaakt van.. herken je ze?

Het zijn schouder-epauletten, die je op LEGO-soldaatjes of piraatjes of wat voor poppetjes die die dingen droegen dan ook kon doen. Aandoenlijk he?

Zakje 4 & 5

Met zakje 4 maak je de tweede basisplaat. Ook hierachter zit een ophang-element. Je kunt het bloemstuk dus op twee plekken bevestigen. Check ook even die driehoek van beweegbare delen, die op deze manier niet meer kunnen bewegen.

De basisplaat vul je met de inhoud van zakje 5. Dit is eigenlijk een herhaling van de vulling van de eerste basisplaat, maar daarom niet minder leuk om te maken. Vooral omdat je dan al weet dat die driehoekige dingen op de tarwehalm nog verdomde pijn kunnen doen als je ze erop duwt 🤓 dat pompoentje op die hengel is toch ook niet te doen zo schattig?

Zakje 6

In zakje 6 vind je de tweede blikvanger van dit Lego-stuk, de roos. En ook hier mag je weer van die leuke cosmea’tjes maken. Het is het laatste bloemige onderdeel voor je de twee delen aan elkaar gaat maken.

Het in elkaar vouwen van de roos moet je even snappen. Zoals je kunt zien (hieronder een close-up) vallen de 4 binnen- en 4 buitenblaadjes in elkaar. Je begint met de binnenste blaadjes, die trouwens gemaakt zijn van auto-spatborden.

Je klikt ze eraan terwijl de blaadjes helemaal opengevouwen zijn, en dan moet je ze allevier tegelijk omklappen, op zo’n manier dat elk blaadje aan de ene kant onder de ander valt en aan de andere kant over de ander heen valt.

En datzelfde geldt voor de buitenste blaadjes. Het is even puzzelen, maar zoals mijn 9-jarige zou zeggen, zoooo satisfying als het lukt 🙂

Het resultaat na zakje 6, is een volledige beplante rechterkant van je droogbloemen-LEGO-stuk.

Zakje 7

In zakje 7 vind je het koppelstukje, met nog weer een ander klein plantje dat we nog niet eerder tegenkwamen in dit pakket. Er zit ook een ander koppelstuk in, dat je kunt gebruiken om de krans te maken. Hiervoor heb je nog twee van deze LEGO droogbloemenpakketten nodig.

Het resultaat, je LEGO droogbloemenstuk

Wanneer je de twee delen met de grootste voorzichtigheid en enige moeite aan elkaar hebt bevestigd, is het tijd om achteruit te stappen en te genieten van wat je hebt gemaakt!

Ik vond het maken en het resultaat van dit LEGO Icons-pakket leuker dan het boeket dat ik eerder kreeg en maakte, hoewel ik daar ook ontzettend blij mee was. Die zou ik ook net zo gemakkelijk cadeau doen aan iemand, omdat ik zeker weet dat ze er lol aan beleven.

Ik denk dat ik in dit droogbloemenpakket meer hergebruik van herkenbare en bestaande LEGO-stukjes tegenkwam, of dat ik dat meer waardeerde, maar het heeft zeker ook te maken met de herfstige, warme kleuren die beter bij me passen en bij de inrichting van ons huis.

Want zeg nou zelf, dit is toch pure eye candy 🤍

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven