amalia

Amalia was het stralende middelpunt

Wie rockte er deze week een gele jas? Onze kroonprinses Amalia! Ik heb de registratie van Koningsdag in Tilburg met een schuin oog gevolgd en vond dat zij echt de show stal.

amalia1

Toen ik 13 was had ik ook een gele jas, maar die zag er toch heel anders uit (bff’s knikken heftig van ja) ik vind het oprecht heel leuk dat zij deze keuze heeft gemaakt. 13 jaar en dan al zoveel klasse. En dat heeft eigenlijk niet eens iets met de jas te maken maar met haar uitstraling.

amalia

Ik volg het Koningshuis niet zo, des te verraster was ik wat voor een prachtmeid er uit die trein kwam stappen. Trouwens, het hele gezin was een plaatje om te zien. Wat zul je als moeder en vader trots zijn op je drie meiden die op zo’n dag om je heen zijn en zo leuk met iedereen omgaan. Je moet het maar kunnen opbrengen als kind.

Ik kon dus mijn ogen niet van Amalia afhouden, voor het eerst keek ik meer naar haar dan naar koningin Maxima. Ik vroeg me af waarom dat nou eigenlijk was en vanmorgen toen ik bovenstaande foto zag wist ik het. Een vrouw in zo’n bijzondere positie spreekt je aan omdat je iets van jezelf in haar herkent. Omdat ze in potentie je vriendin zou kunnen zijn. Omdat ze open en vriendelijk is. Omdat wij ook allemaal (allemaal!) 13 jaar geweest zijn. Omdat ze durft. En doet. En dat is waarom Amalia het stralende middelpunt was op Koningsdag, zonder daar ook maar moeite voor te hoeven doen. Want ze is gewoon zichzelf.

Je kunt van de monarchie vinden wat je vindt, maar de koning of koningin verbindt vooral op zo’n dag een samenleving. Het bewijs daarvan vind je in elke stad of dorp op vrijmarkten, kermissen, feesten, de vlaggen in de straten en de oranje gebakjes. Het feit dat er op dit moment een toekomstige koningin opgroeit waar een hele grote groep vrouwen (dat durf ik zeker te stellen) een beetje van zichzelf in herkent, geeft mij een enorm warm gevoel. De echtheid waarmee ze naar buiten treedt voor het oog van heel Nederland en de wereld en haar open uitstraling zijn heel heel bijzonder.

Bij deze een hele dikke virtuele knuffel voor die mooie dame in die gele jas! See you next year girl, you rock! ?

PS. de jas is van Zara lees ik ?

Fotocredits:
De eerste foto is een printscreen van de uitzending van de NOS
De tweede foto heb ik via Twitter en ik kan er maar niet achter komen wie hem gemaakt heeft, sorry :(

2 thoughts on “Amalia was het stralende middelpunt

Comments are closed.