img_2512

Cadeau-ideeën voor een 2-jarige jongen

Een jongetje dat twee wordt en je hebt geen idee wat je moet kopen? Toevallig hebben wij net Mason zijn tweede verjaardag en Sinterklaas achter de rug en weet ik hoe lastig het kan zijn. Hier zijn mijn tips!

Zitzak

Echt the best gift ever en ik ben blij dat ik die brainwave had! Mason is heel erg van het springen, laten vallen, rennen.. kortom: rauzen en het liefst zo hard mogelijk. Nu kun je deze omschrijving vrij toepassen op een groot percentage van de jongetjes dus zal dit cadeau misschien ook wel bij veel jochies passen. Wij bestelden via internet deze zitzak en hij is er gek op. Springen, laten vallen en de grootste lol samen met zijn broer. En als ie daar klaar mee is, gaat hij erop liggen en tv kijken. Ideaal!

Loopfietsje of driewieler

Iets met wielen waar je ook nog zelf op kan zitten? Does it get any better than this? Wij hebben sinds vorig jaar een driewieler (of eigenlijk heeft ie er vier) van de Hema en op zijn verjaardag kreeg hij een mooie loopfiets. Die vindt ie nu nog wel spannend, maar ik hoop dat hij er van het voorjaar raad mee weet!

Duplo of Playmobil

Dit soort speelgoed scoort enorm hoog op de dagelijkse speelgehalte-ladder en geeft natuurlijk eindeloze opties, maar als je het voor een ander koopt, probeer er dan achter te komen of de ouders in kwestie zich richten op één van de twee. Het is fantastisch spul om mee te spelen, maar in mijn bescheiden mening kun je beter van één soort ‘veel’ hebben dan van allebei de soorten half. Ik weet dat veel ouders deze mening delen en het loont dus de moeite om even te informeren. Of als je zelf net je eerste stappen zet op het ‘speelgoed voor 1-3jarigen’-vlak bij deze de tip om te kiezen. Tenzij je een enorm huis hebt of wat dan ook, word je ook gek van al die troep joh. Inkaderen die handel, mark my words.

Speelgoedkeuken

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar hier quote ik een goede vriendin: “beste aankoop ever!”. Dus ja, die kan ik dan niet negeren! Je kunt bijvoorbeeld deze keuken van Ikea nemen, maar bij een andere vriendin spotte ik een zelfgemaakte keuken die ook zo enorm leuk was! Als je een beetje handig bent, haal je een ladekastje bij de kringloop (bijvoorbeeld zo’n ouderwets oma-kastje), bouw in het gat van de onderste twee een ‘oven’ en gebruik je de laden voor de bovenkastjes. Hondendrinkbak als gootsteen en een simpel (oud) klein kraantje erbij. Het fornuis schilder je erop en volgens mij kun je dan al aardig los.

Zachte bal

Een bal blijft toch het ultieme speelgoed. Mason heeft er altijd lol mee en tijdens ons wekelijkse gymlesje is ie pas echt gelukkig als ze ein-de-lijk met de bal mogen spelen. Ik vrees dat dat nog wel even zal blijven want zijn broer van 9 staat op met een bal en gaat ermee naar bed. En eerlijk gezegd is Mason zijn vader ook het allermeest in zijn element als er een honkbal of voetbal in de buurt is. En die is 33. Dus. Maar om jezelf en je spullen te beschermen is een zachte bal voor binnen wel een must. Het liefst een pluchen ding die hij in één hand kan houden, dan kan hij er naar hartelust mee smijten of mee voetballen.

Een groot tekenblok

Wil je toch de creatieve kant van je kereltje iets meer stimuleren, tekenen vinden ze ook leuk. Maar kies voor een groooooot tekenblok want het liefst maken ze nog van die mooie grote cirkelende krullen of krassen van links naar rechts. Een tekenblok dat het grootste deel van de reikwijdte van zijn armpjes beslaat, helpt je om je tafel/vloer/bureau zo kleurloos mogelijk te houden. Een krijtbord of een deur onderkladderen met krijtbordverf is ook een idee.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips! Heb je juist zelf nog leuke aanvullingen doe die dan gerust in de reacties hieronder!