img_2467

Help, mijn kind kan niet tegen melk!

Mijn zoontje en koemelk zijn geen goede combinatie. Er is geen sprake van een allergie of nare dingen die kindjes met KMA hebben, hij kan eten en drinken waarin het verwerkt zit prima handelen. Alleen puur het drinken van melk zelf, mja daar moesten we een vervanging voor verzinnen.

Via een vraagje in Mason zijn kinderdagverblijfschriftje werd ik me ervan bewust dat het vanaf 1 jaar gangbaar is om (halfvolle) melk te gaan geven in plaats van met die schepjes poeder in de weer te zijn. Oh.

Nou oke, hij mag halfvolle melk en thuis probeerden we het ook. Eerst maakten we de kilo’s voorraad aan poeder op, waarbij ikzelf ook nog wel moest wennen aan het nieuwe regime. Totdat mij begon op te vallen dat hij vooral de dag na het kdv een nogal, let’s say, onprettige luierinhoud had. Zowel voor hemzelf als voor ons (toentertijd mijn moeder, want die had hem de dag na het kdv, sorry mam). Ik kwam al gauw op de melk uit en ja hoor, toen we dat skipten ging het allemaal weer goed.

Toch waren ook wij wel klaar met dozen poeder vanaf de Kruidvat naar huis slepen dus zochten we een alternatief en dat werd sojamelk. Vooral toen ik na een paar weken ontdekte dat Alpro een speciale soort kinderversie aanbiedt (jaja, marketingtechnisch briljant natuurlijk!). Naar het kdv en mijn moeder krijgt hij losse pakjes sojamelk mee die hij kan drinken bij de lunch. Smaken deed het hem best, maar goed er zit ook nogal wat suiker in (suikervrij was na 1 jaar out the door ook dus).

Afgelopen paar weken ben ik eens wat andere soorten melk gaan testen. Hij drinkt toch wel erg veel en graag die soja en ik zou er graag wat afwisseling in willen. Rijstmelk vond hij na een paar slokken wel genoeg, kokosmelk gaat aardig maar vind ie ook maar een beetje vreemd, maar de pakjes amandelmelk gaan er best wel goed in. Ohja en de rijstmelk met chocoladesmaak maar goed, das ook niet vreemd (choco-genen van mijn kant geërfd ;)). De Dreumesmelk van Nestlé heb ik al eens eerder geprobeerd zonder succes, dus ik ben erg benieuwd wat hij daar nu van vindt. Als laatste heb ik nog havermelk staan, waar ik zelf ook wel nieuwsgierig naar ben.

Maar ja, plannen met kinderen is nooit een succes want who would have known.. meneer wijst in de koelkast (per ongeluk?) naar de karnemelk die er nog stond van een recept. Nu wist ik nog dat mijn moeder vroeger voor mijn broertjes karnemelk-met-roosvicee maakte (niet te hakken, vond ik) dus ik dacht hey, wie weet.. en schonk een beetje karnemelk voor hem in, gemengd met diksap.

Gooit ie verdorie heel die beker in een keer achterover, zucht een keer, geeft mij de beker en zegt vervolgens hoopvol: melk.

Right. Dus alle plantaardige melkjes ten spijt: vanaf nu is het dus karnemelk met diksap/roosvicee/of iets wat ik nog niet heb verzonnen. En naar ’t kdv nog maar even de pakjes, want dat is wel zo makkelijk. Nu m’n moeder nog even inlichten dat ze het recept van vroeger van stal mag halen :) vind ze vast niet erg.

 

2 thoughts on “Help, mijn kind kan niet tegen melk!

Comments are closed.