schermafbeelding-2016-12-01-om-21-35-47

Als je kind jarig is rond de feestdagen

Ja, je plant het verder niet echt, maar je zal een kind hebben dat jarig is als Sinterklaas al geland is. Superonhandig en een hoop gedoe. Maar je moet wat,  en zo doe ik dat.

Mason is jarig op 16  november, natuurlijk de allermooiste datum van het hele jaar. Maar ook met een duidelijke downside. Als de rest van Nederland voor het eerst zijn schoentje zet, vieren wij zijn verjaardagsfeestje.

Het is lastig hoor, om zowel voor zijn verjaardag als voor 5 december te verzinnen wat er op zijn lijstje moet komen te staan. Ik probeer ook altijd zo min mogelijk ‘onzin’ te vragen, toch wel even goed nadenken over wat ‘hij’ vraagt en niet zomaar de eerste de beste speeltjes uit het grote Intertoys-boek zeg maar..

Ik bedacht het volgende: voor zijn verjaardag heb ik echt even tijd uitgetrokken om goed na te denken over zijn verlanglijstje. Ik selecteerde vrij veel dingen, variërend van speelgoed en boekjes tot kleding en heb bewust een paar dingen niet op zijn verjaardagslijstje gezet. Wat daarvan overbleef heb ik vervolgens gecombineerd met de paar dingen die ik achter de hand heb en in één moeite door zijn Sinterklaas-lijstje van gemaakt.

Klinkt misschien simpel, maar ik ga het volgend jaar maar weer zo doen. Maar even wat tijd in steken en dat scheelt zoveel energie later in de weken dat het allemaal al genoeg energie kost. Wel een heel gezellige tijd natuurlijk!

Ten slotte nog een paar items voor op een lijstje waar je misschien wat aan hebt (en die jaarlijks terug kunnen komen, want: handig én leuk!):

  • Pyjama
  • Regenlaarsjes
  • Kleding, inclusief maat en seizoen. Ik vroeg bijvoorbeeld maat 92 voor de winter en 98 voor lente/zomer
  • Boekjes of puzzeltjes gemaakt voor de leeftijd van je kindje

Vul in de comments gerust aan! Ben benieuwd naar jouw ‘birthday-hacks’ 😉

2 thoughts on “Als je kind jarig is rond de feestdagen

  1. Ik zag van de week ergens een tip die ik zeker ga onthouden. 4 kadootjes per kind: 1 wat ze zelf graag willen, 1 wat de nodig hebben (voor school,sport of thuis), 1 om te dragen (schoeisel of kleding) en 1 om te lezen. Dat is dan voor sinterklaas. Ik heb het ‘geluk’ dat mijn jongens in maart, juni en augustus jarig zijn.

    • Hey dat is inderdaad een goede tip! Die kende ik nog niet maar ik vind het een goed uitgangspunt. Volgend jaar maar toepassen. Ha, dat zijn inderdaad fijnere maanden, ook nog meer kans op lekker weer en ook fijn dat ze niet allemaal erg dichtbij elkaar zitten. Dat lijkt mij persoonlijk ook nog weer pittig, maar ja, je doet er niet zoveel aan 😉

Comments are closed.